Coffee and TV

***

Sociability…it’s hard enough for me

Take me away from this big bad world

And agree to marry me

So we can start over again

***

Advertisements

Guess Who?

Lagu yang paling saya suka dari B.B. King! Liriknya dalem banget cuy. B.B. King pernah mengadakan konser di Sing Sing Prison dan membawakan lagu ini…para napi pun terdiam dan bersedih, bahkan ada yang sampai meneteskan air mata. Sayangnya video itu udah dihapus dari YouTube. Kecewa. (untungnya saya sempet download sebelum dihapus hehe..)

Someone really loves you
Guess who?
Someone really cares
Guess who?
So open your heart,
oh, then surely you’ll see,
that the someone who really cares is me

Someone will wait eternally
Someone who’ll want your love,
oh so desperately
So open your heart,
oh, then surely you’ll see,
that the someone who really cares,
who really cares is me

Radio, Sampai Kapan Akan Bertahan?

Beberapa dekade ke belakang, ketika internet belum begitu umum penggunaannya, orang-orang mengandalkan radio untuk mendengarkan musik. Pada saat itu, ketika kita ingin mendengarkan satu lagu yang spesifik, maka umumnya kita request ke penyiar radionya, minta tolong untuk diputarkan. Sekalian kirim-kirim salam gitu, hehehe. Selain mendengarkan musik, pada saat itu radio juga kadang-kadang dijadikan tempat meminta bantuan bagi para pendengarnya. Mulai dari curhat masalah asmara hingga minta bantuan untuk masalah yang serius seperti kesehatan dan kejahatan.

Internet mengubah gaya hidup semua orang. Kini kita dapat mendengarkan musik apa saja yang kita inginkan dan kapan saja kita mau. Tinggal buka youtube, grooveshark, last fm dan sebagainya, cari musik yang diinginkan, terus tinggal dengerin deh. Radio pun perlahan-lahan mulai ditinggalkan, karena lebih praktis lewat internet.

Dengan semakin banyaknya pengguna internet, timbul pertanyaan; masih banyakkah pendengar radio sekarang? Saya sendiri sampai sekarang masih mendengarkan radio. Saya gak suka sama lagu-lagu mainstream jaman sekarang. Perasaan lagunya gitu-gitu doang. Kalo lagu lokal, sekarang ini lagi kesurupan aliran k-pop, kebanyakan boyband dan girlband. Sedangkan di kancah internasional, lagu sekarang yang lagi ngetrend adalah lagu-lagu aliran jedag-jedug. Lagunya ya gitu doang, jedag-jedug, lirik berulang-ulang (kadang-kadang rap ga jelas), ditambah mad arid lissukun di tiap bait nya (bla bla blaaaaaaaaaa, ble ble bleeeeeee, dsb.). Continue Reading

“I Offer You The Emptiness Which You Seek”

(One…)
Your persistence of vision does not come without great sacrifice.
Let go of the tangible mass of your mind. It is only an illusion.
There is no escape, though the soul burn on everlasting encapsulated within infinite time.
A thousand year journey at the blink of an eye.
Humanity is dust within humility’s splendor.
(Two…)
(Three…)
(Four…)
(Five…)
(Six…)
(Seven…)
(Eight…)
(Nine…)
(Ten.)
I offer you the emptiness which you seek.

It is originally a soundtrack for an experimental psychological horror film Zoetrope (1999).

Alone

[Poem by Edgar Allan Poe]

From childhood’s hour I have not been
As others were – I have not seen
As others saw – I could not bring
My passions from a common spring
From the same source I have not taken
My sorrow; I could not awaken
My heart to joy at the same tone;
And all I lov’d, I lov’d alone
Then – in my childhood – in the dawn
Of a most stormy life – was drawn
From ev’ry depth of good and ill
The mystery which binds me still:
From the torrent, or the fountain,
From the red cliff of the mountain
From the sun that ’round me roll’d
In it’s autumn tint of gold –
From the lighting in the sky
As it pass’d me flying by –
From the thunder and the storm,
And the cloud that look the form
(When the rest of Heaven was blue)
Of a demon in my view.

One of Arcturus’ song, with Poe’s poem as its lyrics:

Esoteric Agenda

There were no weapons of mass destruction
Or mobile biological weapons labs
The agenda was to remove Saddam Hussein
To reap the oil and establish a base

The Bush administration made a series of claims
Prior the Iraqi war, abuse and misuse of intelligence
There was no collusive relationship with Al Qaeda

~The |HAARP| Machine – Esoteric Agenda (Disclosure, 2012)

Al Mu’min, The |HAARP| Machine’s Guitarist